Sisteme solare complexe cu functionare pe tot timpul anului

Oferta ROMSIR pentru sisteme solare "la cheie" contributie proprie de la 0lei/sistem solar

Acest tip de sistem solar este folosit pentru incalzirea apei menajere tot timpul anului si poate fi interconectat cu centrala termica cu pompa interna de recirculare prin intermediul celei de-a doua serpentine.

Panourile solare cu tuburi solare pot fi instalate pe acoperis pentru a transfera caldura solara in boilerul montat la sol sau in interior. La sol, montajul vertical al boilerului creste eficienta sistemului.

Schema principiului de functionare

Caracteristici:

- Se integreaza foarte bine in arhitectura casei

- Instalarea boilerului se realizeaza in camera tehnica

- Functioneaza tot timpul anului, producand intregul necesar de apa calda exclusiv cu ajutorul energiei solare in timpul verii si contribuind la economii semnificative pentru producerea acesteia in timpul iernii.

- Este o instalatie fiabila si eficienta

- Durata ridicata de viata (minimum 20 de ani).

Sistemul solar complex cuprinde urmatoarele componente principale:

- Panouri solare cu tuburi vidate superconductoare (heat-pipe) tip FCY-1858

- Grup de pompare ce include pompa, degazor, valva de umplere/golire, debitmetru, supapa de presiune, termometru, manometre, kit de izolatie al grupului de pompare

- Automatizare

- Vas de expansiune de tip solar

- Boiler solar cu rezistenta electrica suplimentara.

Descrierea componentelor principale:

Panou solar FCY-1858

Panoul solar este alcatuit din: schelet de prindere, bazinet, tije de cupru (heat-pipe) si tuburi vidate.

Cele mai importante componente la un panou solar sunt bazinetul si tijele de cupru. Aceste doua componente determina diferenta de performanta intre diversele tipuri de panouri solare cu tuburi vidate.

Scopul unui bazinet este acela de a realiza transferul termic de la tijele de cupru la agentul de recirculare cu un randament cat mai ridicat. Pentru a se creste rata de transfer termic, suprafata de contact se acopera cu pasta termica. Al aspect important este izolarea termica cat mai eficienta a bazinetului.

Schema transferului termic intre bazinet si tija de cupru

Grup de pompare

Grupul de pompare pe care il folosim este TacoSol Circ ZR, un produs al firmei TACONOVA Germania. In grupul de pompare se vor conecta atat turul, cat si returul de la instalatia solara. Grupul este prevazut cu pompa de recirculare solara (permite functionarea cu antigel solar), manometru, termometre atat pe tur, cat si pe retur, fluxometru, supapa de siguranta, robineti pentru izolare/incarcare/sens, degazor clopot manual, robineti de incarcare cu antigel si robinet pentru reglajul fin al debitului.

Automatizare solara

Folosim, in general, controllere produse de Steca Germania (modelele TR0201 si TR0301). Aceste controllere au buton separat pentru functia MANUAL ON/OFF si AUTO. Meniul de navigare se doreste a fi cat mai simplu, usor de inteles si de utilizat.

Vas de expaniune

Vasele de expansiune sunt produse de catre Elbi Italia. Aceste vase sunt construite special pentru a rezista la temperaturi de pana la 130oC, fara sa se distruga membrana mobila din acestea. Temperatura de 130oC se poate atinge foarte usor in timpul unei pene de curent sau altui incident in care a existat radiatie solara, iar grupul de pompare nu a functionat. De aceea, folosirea unui vas de expansiune de o calitate foarte buna este un element important al unei instalatii solare.


Boiler solar

Boilerele pe care le folosim sunt produse de catre Tesy Bulgaria. Aceste boilere sunt din gama profesionala si pot fi folosite in aplicatii solare. Boilerele sunt fabricate din otel, apoi sunt emailate. Izolatia boilerului este realizata din poliuretan rigid fara CFC imbracat intr-o manta de protectie. Pe langa izolatie, boilerul include: rezistenta electrica monofazata 3000W cu termostat incorporat, termometru, anod de magneziu si doua teci pentru senzorii de temperatura.

Sisteme de panouri solare cu boiler cu doua serpentine

Model

Numar panouri solare

Capacitate rezervor - litri

Numar de persoane recomandat

ESOL FCY1858-15-S2

1 panou FCY1858-15

150

2-3

ESOL FCY1858-12*2-S2

2 panouri FCY1858-12

200

3-4

ESOL FCY1858-12*3-S2

3 panouri FCY1858-12

300

4-5

ESOL FCY1858-12*5-S2

5 panouri FCY1858-12

500

7-8

Imagini si mai multe informatii despre tuburile vidate .

Pentru exemple de aplicatii click pe exemple de aplicatii cu panouri solare.

Toate tipurile de panouri solare comercializate au fost testate in Germania, la Fraunhofer-Instituts für SolareEnergiesysteme ISE.

Testarea eficientei panourilor solare a fost realizata in conformitate cu standardul EN 12975-2:2006.

Certificat de Conformitate pentru Panouri Solare

Standarde Europene - Solarkeymark Certificat

Oferta ROMSIR pentru sisteme solare "la cheie" contributie proprie de la 0lei/sistem solar

Copyright 2012. Panouri Solare Panouri Fotovoltaice. energie-verde.ro energia viitorului