Panouri Solare pentru apa calda

Oferta noastra include o gama larga de sisteme de panouri solare si accesorii utilizate pentru incalzirea apei menajere, a piscinelor sau care pot fi conectate sistemului central de incalzire. Panourile noastre solare pot fi integrate cu succes atat in aplicatii rezidentiale, cat si comerciale.

Sistemele de panouri solare compact nepresurizate cu functionare primavara-toamna sunt cele mai simple si mai economice sisteme de incalzire a apei menajere, fiind in acelasi timp foarte fiabile. Sunt sisteme solare gravitationale si se monteaza, in general, pe acoperis sau pe suporti metalici la o inaltime mai mare decat inaltimea consumatorului. De obicei, se alege inaltimea minima de 2 m deasupra celui mai inalt consumator din casa (chiuveta, dus, etc).

Sistemele de panouri solare compact presurizate cu functionare pe tot timpul anului asigura intre 50% si 100% din consumul zilnic de apa calda menajera. Acest tip de sisteme functioneaza la presiunea retelei si nu necesita montajul la o inaltime mai mare decat cea a ultimului consumator. Se poate monta pe acoperis, pe schelet metalic sau chiar in curte la nivelul solului. Nu este necesar sa se goleasca pe timpul iernii, deoarece apa nu circula direct prin tuburi ca in cazul sistemulelor nepresurizate.

Sisteme solare complexe cu functionare pe tot timpul anului sunt folosite pentru incalzirea apei menajere tot timpul anului si poate fi interconectat cu centrala termica cu pompa interna de recirculare prin intermediul celei de-a doua serpentine. Panourile solare sunt instalate pe acoperis pentru a transfera caldura solara in boilerul montat la sol sau in interior.

Toate tipurile de panouri solare comercializate au fost testate in Germania, la Fraunhofer-Instituts für SolareEnergiesysteme ISE.

sigla Instituts für SolareEnergiesysteme

Testarea eficientei panourilor solare a fost realizata in conformitate cu standardul EN 12975-2:2006.

Certificat de Conformitate pentru Panouri Solare Standarde Europene - Solarkeymark Certificat

European product certification

Copyright 2012. Panouri Solare Panouri Fotovoltaice. energie-verde.ro energia viitorului