Programul Casa Verde - doar pentru autoritatile administrativ teritoriale si locale

Programul "Casa Verde" - doar pentru autoritatile administrativ-teritoriale si autoritatile locale

Programul "Casa Verde" va costa 310 milioane lei (circa 75 milioane euro) si se va derula in doua etape, a anuntat Nicolae Nemirschi, ministrul Mediulu,i in

http://energie-verde.ro/images/nemirschi.jpg

cadrul unei conferinte de presa din data de 12 Mai 2009. Potrivit oficialului, finantarea se va face din Fondul de Mediu, in conturile caruia se va colecta taxa de mediu, cunoscuta si sub denumirea de taxa auto.
"Am lansat ghidul privind utilizarea si implementarea sistemelor de energie alternativa, iar suma alocata este mai mica decat stabilisem initial, din pricina rectificarii bugetare si a situatiei de criza economica", a declarat Nemirschi.

Conform noilor reglementari privind programul Casa Verde, aplicarea acestuia se va face prin intermediul unor firme acreditate de adminstratia locala sau autoritatea centrala. Acestea isi vor desfasura activitatea conform legii in momentul achizitiei lucrarii. Subventia ce va fi alocata fiecarui proiect din Fondul de Mediu este de 80% din suma totala.

"Finantarea nu trebuie sa depaseasca anumite limite. Aceasta porneste de la maxim patru milioane lei pentru administratiile locale care deservesc orase sau municipii de peste 100.000 de locuitori si ajung pana la 500.000 lei pentru cele cu sub 3.000 de locuitori", a explicat Nemirschi. El a adaugat ca in subventia de 80% intra si cheltuielile cu racordarea la sistemul termic, precum si TVA-ul.

Cele doua etape ale programului Casa Verde vor fi stabilite de catre presedintele Fondului de Mediu, dar, din spusele lui Nemirschi, acestea se pot derula pana cel tarziu in luna iulie, respectiv septembrie. Ghidul conceput de catre Ministerul Mediului se adreseaza autoritatilor administrativ-teritoriale si autoritatilor locale care au in gestiune unitati de invatamant, camine de batrani etc, dar si asociatiilor de proprietari.
 

22.05.2009

Copyright 2012. Panouri Solare Panouri Fotovoltaice. energie-verde.ro energia viitorului