Programul Casa Verde

In urma intrebarilor primite din partea clientilor, am solicitat clarificari de la Administratia Fondului pentru Mediu si am primit urmatoarele raspusuri:

1. Intrebare: Daca doresc sa imi instalez panouri solare si instalatie pe peleti ce suma primesc?

Raspuns: Se primeste valoarea maxima dintre cele 2 tipuri de instalatii, in acest caz 6000 lei

2. Intrebare: Daca am inscrisa in buletin/carte de identitate adresa din Bucuresti, dar mi-am construit casa la Piatra Neamt, la care agentie judeteana trebuie sa depun dosarul?

Raspuns: Dosarul trebuie depus la Agentia de care apartineti conform adresei din buletin, adica in acest caz la cea din Bucuresti.

3. Intrebare: Daca am inscrisa in buletin/carte de identitate adresa din Bucuresti, dar mi-am construit casa la Piatra Neamt, de unde obtin certificat de atestare fiscala privind plata obligatiilor la bugetul local?

Raspuns: Certificat de atestare fiscala privind plata obligatiilor la bugetul local se obtine de la Primaria in raza careia aveti domiciliul, adica in acest caz de la cea din Bucuresti.

4. Intrebare: Se poate obtine finatare pentru un sistem deja instalat?

Raspuns: Nu se poate obtine finantare pentru un sistem deja instalat. Orice cheltuiala care se poate deconta se va realiza dupa incheierea contractului de finantare cu Agentia Judeteana pentru Protectia Mediului.

5. Intrebare: Cand voi primi banii inapoi?

Raspuns: Conform programului Casa Verde 2010, decontarile s-au realizat in 3-5 saptamani de la depunerea dosarului de decontare

6. Intrebare: Daca mi se aproba o finantare foarte mica si eu platesc instalatia, nu imi mai recuperez banii?

Raspuns: Conform procedurii, mai intai se aproba suma finantata si apoi beneficiarul plateste firmei de la care achizitioneaza instalatia. Astfel, daca suma aprobata nu este satisfacatoare, clientul poate renunta la finantare oricand inainte de semnarea contractului cu Agentia Judeteana pentru Protectia Mediului.

7. Intrebare: Nu dispun de suma necesara platii in avans in acest moment. Cum pot totusi sa accesez programul?

Raspuns: Va putem facilita obtinerea unei finantari pana in momentul decontarii.

8. Intrebare: Casa este ipotecata si acest lucru apare in extrasul de carte funciara. Are vreo importanta?

Raspuns: Nu. Atat timp cat sunteti proprietarul casei, nu conteaza daca este sau nu ipotecata pentru a accesa acest program.

9. Intrebare: Ce inseamna finantare de "pana la 6000 lei"?

Raspuns: D-voastra puteti solicita prin programul Casa Verde o suma mai mica sau egala cu 6000 lei. Daca solicitati o suma mai mica de 6000 lei (de exemplu 4000 lei) vi se ramburseaza suma respectiva (adica 4000 lei). Daca solicitati suma de 6000 lei vi se ramburseaza 6000 lei. Daca instalatia costa mai mult de 6000lei, vi se ramburseaza 6000 lei.

10. Intrebare: Mi se poate rambursa integral suma de 6000lei, chiar daca instalatia achizitionata a costat exact 6000 lei?

Raspuns: Conform Ghidului publicat, nu se specifica necesitatea unei cofinantari. Daca achizitionati o instalatie de 6000 lei, vi se va rambursa in procent de 100%. S-au aprobat deja finantari de 6000 lei pentru sisteme solare care costa 6252 lei in total.

Copyright 2012. Panouri Solare Panouri Fotovoltaice. energie-verde.ro energia viitorului