Vizita guvernamentala la un client ROMSIR cu panou solar ESOL

Programul ,,Casa verde", destinat extinderii sistemului de incalzire cu energie regenerabila, va continua si in anul 2012, a anuntat ieri premierul Emil Boc.

Seful Guvernului si ministrul mediului, Laszlo Borbely, au vizitat ieri doua comune din judetul Dambovita, beneficiare ale acestui program. In comuna Dobra, delegatia guvernamentala a vizitat o casa particulara dotata cu panou solar, iar in comuna Contesti a fost vizitata o scoala generala beneficiara a programului "Casa verde pentru persoane juridice".

In comuna Dobra exista deja sase case dotate cu panouri solare, iar alte 47 de locuinte au proiecte depuse in vederea finantarii lucrarilor. Primarul comunei, Gheorghe Nica, ne-a declarat ca localitatea lui ar fi, cel putin la nivelul judetului Dambovita, cea mai avansata din punctul de vedere al numarului de dosare depuse.

Cu toate acestea, din lipsa de timp, premierul a vizitat ieri doar o singura casa dintre cele trei locuinte pregatite sa-l aiba ca oaspete. Proprietarul casei vizitate, Marian Andronache, ne-a declarat ca el si-a instalat un panou solar presurizat pentru apa calda menajera, care in timpul verii produce suficienta apa calda pentru baie si pentru bucatarie. Pe timpul iernii, acelasi panou poate sa incalzeasca apa pana la 25 -- 30 de grade Celsius. Intreaga instalatie solara a costat 6290 de lei, dintre care Ministerul Mediului a platit 6000 de lei, iar restul sumei a acoperit-o proprietarul locuintei.

Procedura este simpla -- proprietarul plateste lucrarile din banii proprii, iar dupa ce se finalizeaza investitia, in cel mult o luna de zile, el primeste din partea Ministerului Mediului cei 6000 de lei suportati de stat, ne-a explicat Marian Andronache.

Sursa: www.greenreport.ro

Copyright 2012. Panouri Solare Panouri Fotovoltaice. energie-verde.ro energia viitorului