NaturEnergy - Cum iti faci un parc de turbine eoliene ?

Cum îti faci un parc de turbine eoliene

România are un potential important în ceea ce priveste energia eoliana, fapt certificat de formele de relief, cota de productie existenta la ora actuala (nesemnificativ acoperita) sau de interesul unor companii internationale pentru implementarea unor proiecte de mare anvergura în zonele cu potential ridicat.

Reprezentantii Asociatiei Producatorilor de Energie Eoliana din România (APEER) sustin ca investitorii în acest domeniu întâmpina însa mai multe impedimente: lipsa unei harti profesionale si exacte a vitezei si directiei vânturilor la nivel national, infrastructura inexistenta sau slab dezvoltata în unele locatii cu potential bun, starea actuala a drumurilor nationale care nu permit sau permit cu greu accesul transporturilor agabaritice în cazul turbinelor moderne de capacitati mari, costul relativ ridicat al turbinelor noi, precum si sursele de finantare insuficiente sau lipsa ajutorului financiar din partea statului.

Mai mult: NaturEnergy - Cum iti faci un parc de turbine eoliene ?

ZF Business Construct - Energii: Producator de energie cu 20.000 de euro

Chiar daca tehnologiile energetice pe surse regenerabile sunt tot mai accesibile, mai multe companii comercializand astfel de solutii pe piata locala, romanii nu se grabesc sa le cumpere, in special din cauza lipsei de promovare a energiilor verzi. Cu toate acestea, specialistii sustin ca o gospodarie poate fi independenta energetic cu o investitie de doar 20.000 de euro si poate chiar sa livreze energie electrica catre sistemul national contra cost odata stabilit cadrul legal.

Mai mult: ZF Business Construct - Energii: Producator de energie cu 20.000 de euro

Jurnalul - Energii si tehnologii alternative

Energiile alternative reprezintă un subiect nou pentru români poate si din cauza faptului că putini sunt cei care cunosc adevăratul lor potential. La începutul lunii octombrie, la Sala Palatului a fost organizată prima editie a Târgului Energiilor si Tehnologiilor Alternative (TETA).

Mai mult: Jurnalul - Energii si tehnologii alternative

Green Report - Greenitiative la Saptamana Energiei Durabile

Organizatia de mediu Greenitiative va participa la cea de-a treia editie a Saptamanii energiei durabile (European Sustainable Energy Week - EUSEW), principalul eveniment anual dedicat energiei durabile organizat la nivel european, care se va desfasura la Bruxelles in perioada 9 - 13 februarie, sub egida Campaniei Europene pentru Energie Durabila (Sustainable Energy Europe Campaign - SEE).

Reprezentantii Greenitiative vor participa timp de cinci zile la o serie de evenimente organizate cu ocazia Saptamanii Energiei Durabile, printre care si conferinta The EU energy & climate package - a new "green deal" for Europe, unde oficialii europeni vor dezbate impreuna cu reprezentantii institutiilor tarilor membre, ai sectorului privat si ai celui neguvernamental modalitatile de punere in aplicare Pachetul Legislativ pentru Schimbari Climatice si Energie, adoptat de Parlamentul European in decembrie 2008.

Mai mult: Green Report - Greenitiative la Saptamana Energiei Durabile

EcoMagazin - "Casa Verde" se darama putin cate putin

Programul prin care statul promitea subventionarea instalarii de panouri solare si centrale eoliene a fost amanat pentru a treia oara, existand chiar posibilitatea anularii lui. Tergiversarea demararii programului a dus la reducerea considerabila a vanzarilor de sisteme de producere a energiei din surse regenerabile.

Anuntat inca din luna septembrie a anului trecut, programul "Casa Verde" promitea subventionarea in proportie de 90% a instalarii de panouri solare si de centrale eoliene pentru persoane fizice.

Mai mult: EcoMagazin - "Casa Verde" se darama putin cate putin

Adevarul.ro - Cum îti pui eoliene pe banii statului

 

Românii care vor să îsi înlocuiască sistemele clasice de încălzire a locuintei cu panouri solare sau cu centrale eoliene o pot face achitând numai 10% din costurile de achizitie si de instalare a acestora. Statul va suporta 90% din cheltuieli, cu conditia ca acestea să nu depăsească 25.000 lei.

Administratia Fondului pentru Mediu (AFM) va subventiona înlocuirea sistemelor clasice de încălzire în cadrul proiectului ,,Casa Verde", derulat de Ministerul Mediului. ,,Putem plăti si proiectarea, si manopera, dar nu suportăm costurile pentru conexiunea la apă sau la reteaua de electricitate", a declarat ministrul mediului, Attila Korodi.

Mai mult: Adevarul.ro - Cum îti pui eoliene pe banii statului

Vizita guvernamentala la un client ROMSIR cu panou solar ESOL

Programul ,,Casa verde", destinat extinderii sistemului de incalzire cu energie regenerabila, va continua si in anul 2012, a anuntat ieri premierul Emil Boc.

Seful Guvernului si ministrul mediului, Laszlo Borbely, au vizitat ieri doua comune din judetul Dambovita, beneficiare ale acestui program. In comuna Dobra, delegatia guvernamentala a vizitat o casa particulara dotata cu panou solar, iar in comuna Contesti a fost vizitata o scoala generala beneficiara a programului "Casa verde pentru persoane juridice".

In comuna Dobra exista deja sase case dotate cu panouri solare, iar alte 47 de locuinte au proiecte depuse in vederea finantarii lucrarilor. Primarul comunei, Gheorghe Nica, ne-a declarat ca localitatea lui ar fi, cel putin la nivelul judetului Dambovita, cea mai avansata din punctul de vedere al numarului de dosare depuse.

Cu toate acestea, din lipsa de timp, premierul a vizitat ieri doar o singura casa dintre cele trei locuinte pregatite sa-l aiba ca oaspete. Proprietarul casei vizitate, Marian Andronache, ne-a declarat ca el si-a instalat un panou solar presurizat pentru apa calda menajera, care in timpul verii produce suficienta apa calda pentru baie si pentru bucatarie. Pe timpul iernii, acelasi panou poate sa incalzeasca apa pana la 25 -- 30 de grade Celsius. Intreaga instalatie solara a costat 6290 de lei, dintre care Ministerul Mediului a platit 6000 de lei, iar restul sumei a acoperit-o proprietarul locuintei.

Procedura este simpla -- proprietarul plateste lucrarile din banii proprii, iar dupa ce se finalizeaza investitia, in cel mult o luna de zile, el primeste din partea Ministerului Mediului cei 6000 de lei suportati de stat, ne-a explicat Marian Andronache.

Sursa: www.greenreport.ro

Reportaj Stirile PRO TV

Reportaj Stirile ProTV referitor la turbinele eoliene. Include si un scurt interviu cu directorul de marketing ROMSIR.

 

Reportaj TVR

Reportaj TVR de la TIB 2008. Include si un scurt interviu cu directorul de marketing ROMSIR.

 

PRO TV - Romania Te Iubesc!, Eoliana ROMSIR

Interviu Stirile ProTV cu un client Romsir, in judetul Prahova

 

Copyright 2012. Panouri Solare Panouri Fotovoltaice. energie-verde.ro energia viitorului