Programul Casa Verde 2011

Programul casa verde 2011Sesiunea de depunere a dosarelor pentru programul Casa Verde 2011 se lanseaza la 1 iunie 2011

Accesati ghidul publicat pe 5 mai 2011, click aici.

Principiul de alocare a subventiilor: "primul venit, primul servit"

Oferta ROMSIR pentru sisteme solare "la cheie" - contributie proprie de la 0lei/sistem solar

Programul privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, denumit popular Programul ,,Casa Verde" va fi operational si in 2011, iar persoanele fizice îsi pot depune dosarele de finantare nerambursabilă la agentiile judetene de mediu in localitătile unde domiciliază.


Scopul acestui Program este îmbunătătirea calitătii aerului, apei si solului prin reducerea gradului de poluare cauzată de arderea lemnului si a combustibililor fosili utilizati pentru producerea energiei termice folosite pentru încălzire si obtinerea de apă caldă menajeră.
Prin finantarea nerambursabilă din Fondul pentru mediu a proiectelor privind instalarea sistemelor de încălzire care utilizează energie regenerabilă, inclusiv înlocuirea sau completarea sistemelor clasice de încălzire, se încurajează utilizarea sistemelor care folosesc sursele de energie regenerabilă, nepoluante.

Fiecare beneficiar va depune dosar cu cererea de finantare la Agentia Judeteana pentru Protectia Mediului, se va analiza dosarul, se publica dosarele acceptate, beneficiarul achizitioneaza produsele, acestea se instaleaza si apoi transmite o cerere de decontare si i se transmit banii in cont.

Finantarea se acorda astfel:

a) pana la 6.000 lei pentru instalarea panourilor solare (doar termice, nu si panourii fotovoltaice)
b) pana la 8.000 lei pentru instalarea pompelor de caldura, exclusiv aparate de aer conditionat
c) pana la 6.000 lei pentru instalatie de producere a energiei termice pe baza de peleti, brichete, tocatura lemnoasa, precum si orice fel de resturi si deseuri vegetale, agricole, forestiere, silvice.

Mai mult: Programul Casa Verde 2011

Energie Verde

S-a lansat noua sesiune Casa Verde, depunere 10-24 oct 2016. Click aici pentru mai multe detalii.

 

 

 

"Energie verde" este un termen care se referă la surse de energie regenerabila si nepoluantă. Electricitatea generată din surse regenerabile devine din ce în mai disponibilă. Prin alegerea unor astfel de surse de energie regenerabila consumatorii pot sustine dezvoltarea unor energii curate care vor reduce impactul asupra mediului asociat generării energiei conventionale si vor creste independenta energetică.

Mai mult, când aceste tehnologii pot sa vină în ajutorul consumatorului prin reducerea facturilor pentru diferite utilităti (apă, încălzire) si printr-un timp de amortizare scurt în cazul sistemelor de încălzire a apei menajere, instalarea unor panouri solare devine o investitie extrem de rentabilă în cazul consumatorilor casnici, a hotelurilor, spitalelor etc.

Energia fotovoltaică si eoliană reprezintă o solutie viabilă pentru locatiile care nu beneficiază în prezent de racordare la reteaua natională de electricitate. În viitor, printr-o legislatie corespunzătoare aceste sisteme pot deveni rentabile si pentru consumatorii conectati la reteaua natională prin eliminarea necesitătii folosirii unor acumulatori si livrării energiei direct în reteaua natională.
Lucrari recente:

Panouri Solare ESOL

panou solar cu tuburi vidate 160l esolCompania noastra comercializeaza o gama larga de sisteme de panouri solare cu montaj "la cheie"utilizate pentru incalzirea apei menajere, a piscinelor, sau care pot fi conectate sistemului central de incalzire. Oferta noastra include atat sisteme solare compacte, cat si complexe.

Vedeti galeria foto cu panouri solare montate de ROMSIR.

Sistemele de panouri solare compact-presurizate ESOL

Acest tip de sistem functioneaza tot timpului anului si asigura intre 50% si 100% din consumul zilnic de apa calda menajera. Sistemul functioneaza la presiunea retelei si nu necesita montajul la o inaltime mai mare decat cea a ultimului consumator. Interiorul boilerului este realizat din inox. Sistemul bazat pe panouri solare se poate monta pe acoperis, pe schelet metalic sau chiar in curte, la nivelul solului. Nu este necesar sa se goleasca pe timpul iernii deoarece apa nu circula direct prin tuburi.

Pentru mai multe detalii vedeti Panouri solare compact presurizate cu functionare pe tot timpul anului

Sistemele de panouri solare presurizate complexe ESOL

Acest tip de sistem solar este folosit pentru incalzirea apei menajere tot timpul anului si poate fi interconectat

Mai mult: Panouri Solare ESOL

Ghidul PCV

ghid casa verde

A aparut ghidul pentru Programul CASA VERDE pentru PERSOANE FIZICE

Ghidul de finantare a Programului privind instalarea sistemelor de incalzire care utilizeaza energie regenerabila, inclusiv inlocuirea sau completarea sistemelor clasice de incalzire pentru persoane fizice a fost aprobat. Ghidul cuprinde dispozitii privind programul, eligibilitatea solicitantului si conditiile de depunere a dosarului si poate fi descarcat de aici . Programul va deveni operational la sfarsitul lunii iunie 2010.

Mai mult: Ghidul PCV

Panouri solare pentru apa calda

Panou solar esolTermenul de panouri solare e folosit atat pentru panourile de incalzire a apei, la care ne putem referi si cu incalzitoare solare sau panouri solare pentru apa calda, cat si pentru panourile pentru producere energie electrica la care ne putem referi si cu termenul de panouri fotovoltaice.

ROMSIR va poate furniza atat panouri solare pentru apa calda cat si panouri fotovoltaice sau, pentru cei interesati de producerea energiei electrice folosind energia verde, se pot livra catre dumneavoastra si turbine eoliene.

Pe energie-verde.ro puteti gasi o descriere completa a produselor cat si galerie foto cu produsele noastre montate la clienti.

Referindu-ne direct la panouri solare pentru apa calda mai jos aveti o clasificare a produselor noastre cu specificatii in functie de nevoile dumneavoastra, si avem:

Parcuri fotovoltaice

ROMSIR a incheiat montajul electric al unui parc fotovoltaic cu o putere instalata de 8,5MWp situat in Uiesti, judetul Giurgiu

parc fotovoltaic Uiesti

ROMSIR poate furniza servicii de instalare si montaj electric pentru astfel de parcuri fotovoltaice. Daca este nevoie, putem furniza si echipamente si materiale.

Pe energie-verde.ro puteti gasi o descriere completa a produselor cat si galerie foto cu produsele si serviciile noastre catre clienti.

Copyright 2012. Panouri Solare Panouri Fotovoltaice. energie-verde.ro energia viitorului